Wat is jouw rijzende ster?

In deze tijd van het jaar kijken we vaak terug op wat het jaar ons gebracht heeft. We overdenken wat ons is overkomen en we kijken vol verwachting uit naar wat het nieuwe jaar ons brengen zal. Toen de wijzen uit het Oosten naar boven keken, zagen ze een bijzondere ster. Een ster die bewoog en die hun de weg wees naar de Koning die geboren was.

Kijk jij wel eens naar boven? Waar verwacht jij het van in je leven? Moet je eerst op je rug liggen, voordat je naar boven kijkt? Veel mensen kijken naar andere mensen. Velen hebben een idool, dat voor hen een voorbeeld is. Je wilt zo worden als die ander. Je wilt ook zo'n goede muzikant zijn,  een goed betaalde baan hebben of op andere wijze een uitblinker zijn. Je wilt hetzelfde hebben als die ander, die jij bewondert.

Het is goed om te streven naar mooier en beter, maar blijf wel jezelf. Wees geen kopie van een ander, maar ontdek je eigen talenten. Kijk naar DE STER, die je de weg wijst. In de Kersttijd gedenken we de geboorte van Jezus. Hij was niet een ander; Hij was zichzelf. Hij had ook een doel in het leven. Hij wijst je de weg. Hij weet welke weg voor jou het beste is en wil met jou op weg gaan. Hij heeft beloofd: Ik zal je nooit alleen laten en Kom tot Mij, als je vermoeid en belast bent, want Ik zal je rust geven.

Lees ook...