Veilig

Als we de beelden zien op tv van de ernstig zieke coronapatiënten bekruipt je de angst het volgende slachtoffer te zijn. Je neemt de nodige maatregelen, maar toch… Een onzichtbare vijand als dit virus, maakt je bang. Je voelt je bij andere mensen onveilig en iedereen is verdacht. Je ziet zo’n virus immers niet?

Het lijkt wel oorlog. Nee, het zijn niet de bombardementen; niet de wapens die je leven bedreigen. Het is een onzichtbare vijand. Hoe nu verder. We kennen meer onzichtbare vijanden, denk maar eens aan een depressie of andere psychische aandoeningen. Al dit “onzichtbare” is wel degelijk aanwezig.

In de media zien we allerlei vormen van troost: troosttelevisie, troostradio e.d. Maar wat heb je daaraan als je doodziek in je bed ligt; helemaal alleen en aan jezelf overgelaten? Wat blijft er nog over van al je bezigheden, die je dagelijks deed? Waar vind je nu echte troost en kracht?

Er komt me een liedje in gedachten dat we vroeger zongen op school: “Veilig in Jezus’ armen, veilig aan Jezus’ hart, daar is Zijn teer erbarmen, daar rust mijn ziel van smart”. Het is alleen die veiligheid en troost die wat voor je kan betekenen in tijden van ziekte en smart. Vraag Jezus om innerlijke rust en vrede en of Hij je in het leven wil behouden, voordat de eeuwigheid voor je opengaat, want waar ben je dan? Heb je daar wel eens over nagedacht?

Geloven in God mag onzichtbaar zijn, maar is ook wel degelijk een realiteit. Probeer het maar eens en geef je leven over aan God. Jezus leed, stierf en stond op uit de dood om voor jou en mij de weg naar God vrij te maken. Jezus is De Weg, De Waarheid en Het Leven*. Maak je keuze voor Hem nu het nog kan!!

*Lees meer hierover in de Bijbel o.a. Johannes 14:6 "Jezus zei tot hem: Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij."

Lees ook...