Werkwijze

Als iemand psychische hulp nodig heeft is het belangrijk dat je een "klik" hebt met de hulpverlener. Ik begin daarom altijd met een kennismakingsgesprek. Daarin overleggen we samen wat jij nodig hebt en wat voor jou het beste traject is om te volgen, zodat je die hulp krijgt die bij je past.

Je bent als mens een geheel van ziel (psyche), lichaam en geest. In mijn hulpverlening worden al deze aspecten meegenomen. Dat betekent dat er aandacht is voor:

psychische problemen: zoals depressiviteit, burn-out, trauma's en relatieproblematiek. Deze kunnen leiden tot lichamelijke spanningsklachten.

lichamelijke problemen: in dit geval spreken we van psychosomatische klachten. Dan kunnen ontspanningsoefeningen en het aanleren van een ontspannen ademhaling tot minder klachten leiden.

geestelijke problemen: kunnen zich voordoen bij geloofsvragen. Daarbij is pastorale begeleiding mogelijk. Op een heel ander gebied, n.l. vanwege drugsgebruik of andere hallucinerende middelen kan een geestelijke benadering een relevante eyeopener zijn.