Specialisme

Hulpverlening voor academici en hooggeplaatsten

Als je een hoge functie bekleedt in een instelling of in het bedrijfsleven draag je een grote verantwoordelijkheid. Je stuurt mensen aan, begeleidt processen en je hebt een voorbeeldfunctie. Je hebt veel geïnvesteerd om zover te komen. Je werkt hard en je voelt je er goed bij. Maar dan… dan kan er zomaar een situatie ontstaan, die je niet had voorzien. Je hebt het steeds drukker gekregen, de zaken gaan goed maar je vrouw dreigt met een echtscheiding. Wat doe je nu? Met wie kun je je problemen bespreekbaar maken? Met wie kun je een vertrouwelijk gesprek aangaan, zonder reputatieschade? Met wie kun je delen wat je wérkelijk bezighoudt?

Zomaar een paar vragen die in het hoofd kunnen omgaan van iemand met grote verantwoordelijkheden. Je zit dan bij wijze van spreken op een piramide: de top is hoog en smal en er is niemand met wie je een vertrouwelijk gesprek op niveau kunt hebben, want niet iedereen zal je kunnen begrijpen en bovendien: je bent kwetsbaar in je topfunctie. Voor persoonlijke problemen is eigenlijk geen ruimte. En toch moet je er iets mee.

Wij van Geestelijk Gezond Worden bieden hulpverlening in situaties als deze. Een goed gesprek kan veel bijdragen om zicht te krijgen op je situatie en vooral ook op jezelf. De gesprekken zijn vertrouwelijk, discreet en deskundig. Aarzel niet langer en maak een afspraak.